Szentföld, Izrael gazdagon



SZENTFÖLD, IZRAEL GAZDAGON
2019. március 24. - április 1.

9 nap/ 8 éjszakai szállással (félpanzió):
Lelkivezető: Rev. Hozdik Zsolt, a kiskunhalasi Szent Péter és Pál főplébánia kanonok-plébánosa
Utazás: repülőgéppel, helyi közlekedés légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 2 ágyas (kérés esetén lehet néhány 3 ágyas) szállodai szobákban
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
Időtartam: 2019. március 24. - április 1.

  1. nap Vasárnap: Gyülekezés a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2B-n az EL AL indulásoknál 3 ó­rá­val a repülő indulása előtt, utazás az EL AL menetrend szerinti járatával Tel Aviv – Lod (Lyd­da) Ben Gurion repülőterére. Érkezés a kora délutáni órákban, majd Yaffo-ba megyünk (Jaffa), ott Si­mon házánál, és ha nyitva, a Szent Péter templomban teszünk látogatást és sétálunk az Ó­­vá­­ros­ban. Autóbuszos városnézés Tel-Avivban, a modern felhőkarcolók mellett meg­ma­­radt sok Bauhaus stílusú házat láthatunk, amelyeket a múlt század első felében építettek. Haifa, Iz­ra­­el legszebb városa felé vesszük az irányt. Gyönyörű kilátásban lesz részünk a Kár­mel-he­gyen. Fentről megtekintjük a Baha’i kerteket, amely a Közel-Kelet legszebb bo­ta­ni­kus kert­je. A szállóba érkezés után mise a szálloda egy termében, vacsora, szállás Haifa Theodor Hotel.
  2. nap Hétfő: Reggeli után mise a karmelita Stella Maris (Tenger Csillaga) kolostorban, séta a Ba­ha’i kertekből kettőben, majd Ak­kó­ba (Acre) u­ta­zunk. Itt a keresztes lovagok földalatti termeit és titkos alagútjait nézhetjük meg, ez­u­tán pedig látogatást teszünk egy mecsetben is, mely az isz­lám építészet remek pél­dá­ja. Megnézzük a városfalat, amelyet Napóleon seregeinek hosszú os­troma alatt sem si­került át­törni. A nap következő programja Rosh Hanikra, ahol a tenger év­ezredek alatt cso­dá­latos bar­langokat vájt a sziklafalba. Ezt követően Cfat-ra utazunk, mely a sze­fárd zsidóság e­gyik szent helye, a misztikum központja. Séta az óvárosban, ahol a régi és az új zsi­na­gó­gák­ban gyö­nyör­ködhetünk. Vacsora és szállás Tibériásban (H-Hotel).
  3. 3. nap Kedd: Genezáreti-tó környéke. A napot misével kezdjünk a Primátus templom kertjében a tó part­ján. Tabghában a kenyér – és halszaporítás helyszínét, Kafarnaumban a régi zsinagógát és a Szent Péter házára épült modern templomot, végül a Nyolc Boldogság hegyén a Hegyi Bes­zéd tem­plo­mát nézzük meg. A nap folyamán ún. Szent Péter-halat ebédelünk (más is kér­he­tő!), majd ha­jó­kázunk a Ge­nezáreti-tavon (Galileai tenger, Kineret-tó). Ezután Magdalába, Má­ria Mag­dol­na falujába me­gyünk, ahol megtekintjük a tó fenekéről kiemelt kétezer éves, Jé­zus korabeli ha­lászbárkát, amilyennel Szent Péter, András, János, Jakab apostolok is ha­lász­tak. Va­csora és szál­­lás Tibériásban.
  4. 4. nap Szerda: a Tábor-hegy felé vesszük az irányt, mely Jézus színeváltozásának (és egyik ha­gyo­mány szerint mennybemenetelének is) a színhelye. A hegyről kivételes kilátás nyílik a Kár­mel-hegy­­re. Majd Názáretbe megyünk, ahol megtekintjük az Angyali Üdvözlet Bazilikát, a­mely ma­­gába foglalja Mária házát. Mise a Szent József templomban. Mária kútja. Ezután lá­to­ga­tást te­­szünk Beit Shean-ban és ha még belefér, akkor a nap folyamán Kána templomába is el­lá­to­ga­­tunk. Vacsora és szállás Jeruzsálemben (Gold Hotel).
  5. 5. nap Csütörtök: Reggeli. Jeruzsálem. A városnézést az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan pompás pa­norámaki­­­látás nyílik az Óvárosra. A környéken: Miatyánk temploma (más hagyomány sze­rint ez egy­ben a mennybemenetel helye is), Dominus Flevit, Getszemáni-kert, Nemzetek tem­ploma (Jé­zus vérrel verejtékezésének helye), rálátás Virágvasárnap útjára, Elárulás bar­lang­ja, Mária sírja. (Egyik tem­plom­ban mise). Be­me­gyünk a fallal kö­rülvett Óvárosba. Ha le­he­tőség adódik, látogatást teszünk a Tem­plom-hegyen lévő me­cset­nél Végigmegyünk a Via Dolorosán, előtte Szent Anna-templom, Betheszda-fürdő, a 3-ik állo­más­nál az örmény tem­plomnál lehetőség örmény kegytárgyak vásárlására. Meglátogatjuk a Szent Sír = Fel­tá­ma­dás-bazilikát, barangolunk a keleti bazárban (ahol ezer szín és illat ejt bá­mu­latba minket) s a Zsi­dó-negyedben, a római kori Cardón. A nap folyamán egy gyé­mánt­csi­szo­ló üzemet is le­he­tő­ségünk lesz megnézni. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.
  6. 6. nap Péntek: Reggeli. Jeruzsálem. Elsőként a Siratófalat nézzük meg, majd megtekintjük a Kne­szet­­­­­et (par­la­ment) és az Izrael Múzeumot, ahol a Holt-tengeri tekercseket őrzik. A múzeum ud­­varán megnézzük azt a makettet, amely a Jézus-korabeli várost ábrázolja. Innen Bet­le­hem­be uta­zunk, ahol megnézzük a Születés templomát. A nap folyamán mise a Pásztorok me­ze­jén. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.
  7. nap Szombat: Reggeli után az Irgalmas szamaritánus fogadójába megyünk, ahol misével kezdjük a na­pot. Ezt követően Kasser el Yahud-ba utazunk, amely a Jordán folyó hagyományos ke­resz­­­te­lőhelye. Átmegyünk a Júdeai-pusztán a Holt-tengerig, amely a világ legmélyebb pontja, 400 mé­terrel a tenger szintje alatt. Meglátogatjuk Jerikó városát, a világ legrégebbi ismert vá­ro­­sát. U­tá­na felkeressük Qumránt, a Holt-tengeri tekercsek eredeti lelőhelyét. Lehetőségünk lesz a világ legsósabb tavában, a Holt-tengerben lebegni. Este utazás Jeruzsálembe, vacsora.
  8. nap Vasárnap: Jeruzsálem. A Sion-hegyen tiszteletünket tesszük Dávid király sírjánál, az Utolsó va­csora ter­mé­nél és az Elszenderülés (Dormitio) templománál (itt mise). Ezt követően a Mas­sa­­da-erőd felé vesszük az irányt. Kötélpályás felvonóval megyünk fel Massadára, meg­te­kint­jük Heródes király téli kas­té­lyát, amely a rómaiak elleni felkelés utolsó erődje volt. Vacsora és szál­­­lás Jeruzsálemben.
  9. nap Hétfő: Mise Ein Karemben, Keresztelő Szent János szülővárosában, ahol látogatást teszünk Ke­resztelő Szent János templomában, és a festői völgy túlsó oldalán található Erzsébet és Szűz Mária találkozásának (Magnificat) templomában. Délután lehetőségünk lesz a Tel-Aviv-i Kármel piac forgatagában nézelődni, vásárolni, a tengerparton sétálni. Este indulás vissza Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 1160 amerikai dollár és 90000 Ft + kb. 6000 Ft csoportos biztosítás.
A részvételi díj tartalmaz MINDENT, NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK, mint amivel gyakran más­hol találkozunk, hogy megad egy jóval kisebb alapárat, de kiderül, hogy abban szinte sem­mi sincs benne.

Ebben az árban tehát benne van:
- Repülőjegyek és illetékek - 8 éjszaka szállás középkategóriás (3-4 csillagos) hotelekben- Félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)    
- Transzfer Izraelen belül
- Összes programon való részvétel, belépők, kötelező borravalók, magyar nyelvű idegenvezetés
- 1 ágyas felár: kb. 420 dollár/fő

Az út legalább 21 utas megléte esetén indul!

Az utazáson az ellátás FÉLPANZIÓ. Azonban minden nap lehetőség van közös ebéd fogyasztására is, ami viszont külön fizetendő, mindenki maga rendezi, amit fogyaszt. Természetesen csak aki akar étteremben, étkezdében ebédelni. Csak a 3-ik napon azonban a Szent Péter-hal (vagy esetleg más) ebéd ben­ne van az árban.

FIGYELEM, AZ ÚTLEVÉLNEK AZ UTAZÁS VÉGÉTŐL SZÁMÍTVA MÉG LEGALÁBB 6 HÓNAPIG

ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE, VAGYIS 2019. OKTÓBER 1-IG!

Ha szükséges, időben készíttessen új útlevelet!

A helyszíneken szinte mindent lehet dollárban fizetni, legtöbb helyen kártyával is. De a helyszínen válthatunk izraeli sékelt is. A SZENTMISÉKEN LEGALÁBB 1-2 DOLLÁRT ILLŐ A PER­SELY­BE TENNI!

A BUDAPESTI REPTÉRRE VALÓ ELJUTÁST, ILLETVE HAZAJUTÁST MINDENKI MAGA INTÉZI! Igény esetén meg tudunk szervezni egy Kiskunhalas-Budapest és visszaútra szóló kisbuszt is. Ha ilyen igény felmerülne többek részéről, kérjük szépen jelezni!

Érdeklődni:   Hozdik Zsolt: 77-521191 (délelőtt 9-12 között) hozdikzs@gmail.com
Raáb András: +3630347-3333, raabandras@freemail.hu

Jelentkezni 50000 Ft befizetésével és a főbb adatok megadásával kell. (Név pontosan úgy, ahogy az út­­le­­vélben szerepel, lakcím, útlevélszám, elérhetőség e-mail). Kérjük szépen az előleget mi­e­lőbb, de legkésőbb január 10-ig befizetni